NYHETER


November 2012 : HVORFOR?

skickad 16 dec. 2012 20:06 av site editor   [ uppdaterad 22 dec. 2012 09:19 av Carl Fredrik Aas ]

I november ble Livets Kilde hefte "Hvorfor?" sendt til leserne. Heftet prøver å besvare mange av de spørsmål vi har til Bibelen som: Hvorfor måtte Job lide? Hvorfor talte Jesus i lignelser? Hvorfor tillot Gud at Satan var i Edens hage? Hvorfor er Johannes 13:34 et nytt bud?  Hvorfor ble Jesus døpt? Hvorfor måtte Jesus lide og dø? Disse og andre spørsmål er drøftet i dette heftet. Klikk på heftet for å printe det eller skriv til oss og vi vil sende deg et eksemplar i posten.

OKTOBER 2012: HØSTMØTE 1.–8. OKTOBER

skickad 23 juni 2012 04:54 av site editor   [ uppdaterad 15 okt. 2012 08:28 av Carl Fredrik Aas ]


Vårt tradisjonelle høstmøte ble holdt på Danland hotell, Hirtshals i Danmark.  Vi hadde daglig en diskusjonsgruppe og en gudstjeneste samt og en musikalsk gudstjeneste i løpet av uken. Det siste var høydepunktet for uken! Hovedtemaet for møtene var Matteus 6:33. Hvordan er dette verset å forstå? I prekenene og diskusjonsgruppene drøftet vi bl.a Guds frelsesplan, Hva er Guds rike? Hva betyr det å søke Hans rettferdighet? og innholdet i Fader Vår. Hva er tilgivelse? Hvorfor skal vi be Gud tilgi oss like mye som vi tilgir andre? Hvorfor ber vi at Gud ikke skal lede oss ut i fristelse, når det står i Jakobsbrev at Gud frister ingen? Det var mange gode og interssante kommentarer i diskusjonsgruppen!  Lørdagskvelden hadde vi en taleklubb, dvs en aften med taler av forskjellige slag, hvor man fikk øvelse i å holde en tale. Å kunne holde en god og engasjerende tale er verdifult i mange sammenhenger, både i yrkeslivet og privat. Å lese opp fra en powerpoint er ikke det samme som en tale. Av andre aktiviteter kan nevnes at svømmebassenget var populært samt bowling og bordtennis konkurransen. Vi hadde deltagere fra Norge, Sverige, Danmark, USA og Canada på høstmøtet og alle syntes at uken gikk alt for fort! Vi ser frem til neste samling i påsken 2013. 

AUGUST 2012: RETREAT I TALLINN 1.–5. AUGUST

skickad 23 juni 2012 04:11 av site editor   [ uppdaterad 15 aug. 2012 03:01 av Carl Fredrik Aas ]


 Vår første retreat i Tallinn ble avholdt fra den 1. august til den 5. august 2012 Det var 10 deltagere fra fire land som bodde på Pirita Hotell. Vi hadde daglige interaktive bibelstudier om Johannes evangeliet samt god tid til hvile, refleksjon og samtaler. Det er utrolig hvor mange viktige temaer fra sin samtid Johannes drøfter i de første 18 versene av sin bok. Hvem var Jesus? Var han bare et godt menneske som ble Guds sønn i dåpen som oss? Vil det onde vinne over det gode? mm Vi drøftet innholdet og betydningen av  Johannes 1:1 i over to timer!
.
Det var et ønske om å gjøre det samme igjen neste år.   Diskusjonene foregikk på engelsk, da deltakerne kommer fra flere land.

AUGUST 2012: SOMMERSKOLE FOR ESTISKE UNGDOMMER 6.–12. AUGUST

skickad 26 maj 2012 01:04 av site editor   [ uppdaterad 17 aug. 2012 06:56 av Carl Fredrik Aas ]


Fra 6. til 12. august hadde vi for sjette gang en sommerskole for ungdommene i landsbyen Kallaste i den østlige delen av Estland. Tretti ungdommer og noen få voksne deltok som elever på sommerskolen. Vi  underviste i fag som englesk, Principles of Living, "WHY? og sport. I engelsk for aldersgruppen mellom 16 og 18 år underviste vi hvordan de skulle opptre i et jobb intervju. Deretter tok vi video opptak av elevene i fiktive jobb intervjuer på engelsk. I "WHY" class utførte vi en rekke praktisk øvelser for å forklare hvordan ting fungerte. I Principles of Living diskuterte vi temaer som ungdommene hadde på hjertet. I løpet av uken diskuterte vi blant annet: Hva er sukssess? Hva er en god venn? Hva er en dårlig venn? Hvordan ha et lykkelig ekteskap? Hvordan man setter man et familiebudsjett. Hva er forskjellen mellom å forstå noe intellektuelt og å forstå noe følelsesmesig. osv  Det var en time med sport hver dag med tilbud om amerikansk fotball og/eller street dance/break dance.  Sommerskolen er gratis for alle estiske ungdommer.Seks lærere fra kirken som kom fra Norge, Sverige og England deltok.  På avslutningens dagen ba ordføreren oss om å komme tilbake hvert år de neste 20 årene- noe vi ikke kunne love....1-4 of 4